Сюлейман Гьокче: «България е замърсена и заразена от негативизъм, Турция гарантира мир и просперитет на България»

Сюлейман Гьокче: "България е замърсена и заразена от негативизъм, Турция гарантира мир и просперитет на България"«Абсолютна глупост е да наречеш демократично избран лидер авторитарен — той е демократично избран.»

Това заяви тази сутрин посланикът на Турция в България Н.пр. Сюлейман Гьокче по повод питане на водещите за президента Реджеп Ердоган в интервю за Нова телевизия тази сутрин.

Ето какво още каза Гьокче по Нова:

 

«Референдумът беше успешен, защото той разшири изключително много правата на президента. Резултатът от допитването не е прекомерна власт за президента, а спокойствие за хората.

Имахме много важен референдум с много голямо участие на хората. Разликата между хората, отговорили с «да» и тези, избрали «не», беше много малка, това е напълно нормално при такива референдуми. Така беше и за Брекзит. Мисля, че референдумът беше успешен. Не съм съгласен с критиките, че не е бил честен. Имаше стотици телевизии, вестници, радиостанции в Турция. Кампанията преди референдума беше по-дълга от месец. Всеки показа своите виждания, огласи и след нажежена кампания референдумът беше проведен.

Що се отнася до евентуалните 2 млн. фалшифицирани гласове, които, както твърдят може да са обърнали вота на турците на референдума, не виждам проблем, а работата на секционните комисии е отговорност единствено на секционните комисии.

Що се отнася до изявлението на президента на България, че страната не дава и не иска да получава уроци по демокрация, а именно : «България не дава, но и не приема уроци по демокрация, особено от държави, които не спазват върховенството на закона».

Няма да отговарям на президента Радев.

Турция не се намесва във вътрешните работи на която и да е държава. Упреците са неоснователни и манипулативни.

Нито веднъж България не е депортирала член на ПКК, когато страната му е искала това. Допълни, че ПКК безспорно е терористична организация.

Турция е много добър съсед на България, на всички държави около нея. Категорично и с уважение отхвърлям говорене със заплахи. Смятате ли, че Турция е заплаха за България? Категорично не».

Турция гарантира мир и просперитет за всички съседски държави, включително за България. Нека да спрем дотук.

Познаваме България много добре. Оценяваме и подкрепяме просперитета и стабилността във вашата държава. Въпросът е цялото това замърсяване и заразяване с негативизъм и разговори, които водят към негативизма. Това е станало национално хоби, за да убиваме времето си.»

Коментари:

Зареждане ...