Генералният секретар на ОССЕ Ламберто Заниер заяви, че е решил да съкрати продължителността на визитата си в Москва във връзка с взрива на автомобила на наблюдателите на организацията в ЛНР. Това съобщи ТАСС.

Той отбеляза, че придава «не малко значение» на участието в Московската конференция по международна сигурност и провеждането на консултации с руския външен министър Сергей Лавров.

«В светлината на неотдавнашния инцидент реших да намаля пребиваването си тук до минимум, но отдавам голямо значение на участието си в конференцията, както и на провеждането на консултации с вас, господин министър», каза Заниер.

Той увери, че «това е трудно време за ОССЕ, налице е първата жертва на организацията».

«Много сме опечалени. Имаме намерение да направим всичко необходимо за по-скорошното провеждане на разследване, искаме по-бързо да имаме яснота, а виновните — да принудим да отговарят за действията си», заяви генералният секретар на ОССЕ.

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че Русия счита, че взривът на автомобила на ОССЕ в Донбас трябва да бъде внимателно разследван.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;