Както съобщава информационната агенция от Южна Корея Йонхап, американските военно-морски сили са изпратили в акваторията на Източно Китайско море общо три ударни групи на самолетоносачи.
Според информация, получена от американското командване и японските чиновници, освен вече намиращия се около бреговете на Корейския полуостров самолетоносач «Карл Уинсън», в региона се намират още «Роналд Рейгън», който е до едно от японските пристанища.

Южнокорейската информационна агенция Йонхап съобщава, че в момента самолетоносачът «Нимиц» и съпровождащите го кораби са в последния стадий на подготовката за разполагане.

 

Ударната група на самолетоносача ще влезе в акваторията на Японско море в средата на следващата седмица.

 

Според изявленията, направени от едно от длъжностните лица от Южна Корея, Сеул ще проведе съвместни военни учения със САЩ, ще участват същите тези самолетоносачи и останалите бойни кораби.

 

Припомняме, че ударната група самолетоносачи начело с «Карл Уинсън» бе изпратена от американските военно-морски сили в Източно Китайско море в началото на този месец.

 

Освен това, Йонхап пише, че присъствието на три подобни огромни кораби в един регион е явление, което се наблюдава за първи път в историята. Целта е да се демонстрира военната мощ пред Северна Корея, решителността на САЩ, макар такива твърдения да не са направени на официално ниво от администрацията на Щатите.

 

Представителите на южнокорейската власт заявиха:
«Ние сме уверени, че администрацията на президента на САЩ Тръмп напълно ще се различава в действията си от своите предшественици».
А ето и данните, получени неотдавна, които показват присъствието на военно-морските сили на САЩ по целия свят.
Информацията е напълно актуална (виж снимката).
News Front

Тагове: ; ; ; ; ;