Северна Корея заплаши САЩ, че ще бъдат «заличени от лицето на Земята», ако започнат война на полуострова, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Предупреждението беше обявено на севернокорейския официален уебсайт.

В събота американският вицепрезидент Майк Пенс съобщи, че американският самолетоносач «Карл Винсън» и ударната му група военни кораби ще пристигнат до няколко дни в Японско море в момент, когато активно се носят слухове, че Пхенян ще извърши шестия си ядрен опит.

Пропагандният уебсайт «Уриминзокири» публикува заплашителен текст, който се твърди, че е написан от офицер от севернокорейската армия. В него се казва, че изпращането на самолетоносача е обявяване на война.

Текстът предупреждава Вашингтон, че ще допусне «огромна грешка», ако мисли, че Северна Корея е Сирия, която не е предприела «незабавна контраатака» след нанесения й американския ракетен удар в началото на месеца.

В случай на атака «светът ще види как атомните самолетоносачи на Вашингтон се превръщат в купчина желязо и биват потопени, как една страна, която се нарича Америка, бива заличена от лицето на земята.

Тагове: ; ; ; ; ;