Президентът на Турция Реджеп Ердоган счита, че редица световни лидери го определят като диктатор, защото е говорил срещу тираните.

„Може ли човек, който не чува гласовете на милиони мюсюлмански деца, да се смята за последовател на Пророка?“, попита той по време на церемония по повод раждането на Пророка Мохамед, съобщи в. „Хюриет“.

„Сигурно сте виждали бащата, който държеше мъртвите си близнаци след химическата атака (в Сирия). Колко време ще продължат тези жестокости, без да се плаща цената? Те ме наричат диктатор. Нека, но ще продължим да говорим срещу тях, защото Пророкът е казал, че съгласието със жестокостта е жестокост“, заяви държавният глава на Турция.

„В свят, в който съгласието с жестокостта е жестокост, ние не можем да им кажем, че се справят добре“, допълни той.

Ердоган призова мюсюлманския свят да покаже солидарност помежду си.

„Пророкът проповядва: Ако видите несправедливост, поправете я с ръка; ако силата ви не е достатъчна, предупредете с езика си; ако това не стига, отхвърлете ги със сърцето си“, продължи с цитати Ердоган.

„Неотзивчивостта на ислямския свят към мюсюлманите, които са жестоко омаловажени от други организации, които се наричат мюсюлмански или трети групи вярвания, е наистина тъжна“, каза той. „Ще се опитаме да поправим всички тези грешки, които виждаме с ръцете си, на места, на които не можем да достигнем с езика си“, завърши лидерът на южната ни съседка, цитиран от БГНЕС.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;