Директорът на департамента по въпросите за неразпространението и контрола над въоръженията към МВнР на Русия Михаил Улянов заяви, че така и не са били предприети сериозни действия по разследването на инцидента с уж употребата на химическо оръжие в сирийската провинция Идлиб.
«Първите съобщения за това пристигнаха преди 15 дена, но до днес няма никакви сериозни действия по разследване. Не ни е известно представители на Организацията за забрана на химическото оръжие да са пристигнали в района Хан Шейгун», заяви Улянов по време на извънредната сесия на Изпълнителния съвет на Организацията по забрана на химическото оръжие в Хага на 19 април.
Според него, по-нататъшното бездействие може да нанесе сериозна вреда на авторитета на Организацията, която е лауреат на Нобеловата премия точно за приноса й към делото за химическо разоръжаване в Сирия.
По-рано постоянният представител на Русия към Организацията за неразпространение на химическото оръжие Александър Шулгин заяви, че във версията за употребата на химическо оръжие в Идлич има несъответствия.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;