По време на Втората световна война СССР изгуби 13.6 милиона войници и шест милиона граждани (освен 1 милион евреи, които бяха унищожени от немците). САЩ по време на войната в Европа загубиха 170 хиляди войници, а Великобритания — 678 хиляди. Германия бе победена, благодарение на Съветския съюз!

Отдавна е време да се просветим относно действията на САЩ във войната, а и след войната: в Югославия, в Афганистан през 2001 г., и в НАТО. Престанете да гледате света през очилата на НАТО и се опитайте да го разберете от гледна точна на Русия и другите, осъзнавайки как изглежда тези агресивна свръхвласт с нейните постоянни бомбардировки, атаки на безпилотни самолети и гигантски харчове за въоръжение.

Първият генерален секретар на НАТО лорд Исмей каза, че целта на организацията е «да се държи Русия отвън, Америка вътре, а Германия долу».

А по повод Русия Ян Гийу проницателно написа в Aftonbladet:

«Какво точно ще спечели Русия в резултат на война срещу Прибалтика, т.е. срещу НАТО? Какво рискува Русия, това е повече от очевидно: търговска война срещу целия ЕС, вероятен въоръжен конфликт с НАТО, нарушаване на експорта на нефт и газ — списъкът е много голям, той може да доведе до икономическа криза. Но в името на какво? Заради удоволствието да смачкат дръзките прибалтийци?»

Считам, че Швеция, вместо да влиза в НАТО, трябва да развива мирното сътрудничество с всички страни от Балтийския регион. Това се отнася до екологичната дейност, културния обмен, общите научно-изследователни мероприятия и т.н.

Престанете да се подчинявате на всяко махване на САЩ и заложете на мира, намаляване на напрежението и справедливостта.

Мирният и дружелюбен диалог с Русия, използвайки ООН като арена.

Забравете за членството в НАТО!

Автор: Rolf Nilsson

Превод: Петя Паликрушева за News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;