В реконструкцията е използвана трофейна немска бронирана техника и съветски танкове от времето на Втората световна война. Реконструкцията се провежда в неделя в подмосковския парк «Патриот», съобщават от Министерството на отбраната на Русия.

 «За  реконструкцията е използвана истинска немска и съветска бронирана техника, възстановена от реконструкторите, а също техника, принадлежаща на киноконцерна «Мосфилм», заявиха от Министерството на отбраната.
 Както споделиха от министерството, по време на реконструкцията ще се използват два танка Т34-85, два ИС-2, две самоходни артилерийски установки, четири установки за залпов огън БМ-13 «Катюша» от съветска страна.
 «От страната на «Вермахта» ще бъдат задействани четири танка  PzKpfw IV, два PzKpfw III, танкът PzKpfw VI, самоходна артилерийска установка  Sturmgeschütz, а също бронирани автомобили. Освен това, на земята ще бъдат поставени два самолети Messershmitt Bf-109.Е», — съобщиха от военно ведомство на Русия.
 В реконструкцията за превземането на Берлин ще бъдат възпроизведени танковите боеве, дуелите на изтребителната авиация, а също действията на пехотата.
«На полето ще бъдат разположени до 30 образци с автомобили и бронирана техника от периода на Втората световна война», резюмираха от Министерството на отбраната на Русия.
News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;