Страните от Запада начело със САЩ постоянно се намесват във вътрешните работи на Сирия в интерес на терористичните банди. Това, както съобщава информационният портал  Syria Al An, е заявил сирийският президент Башар Асад. Той е държал реч в Дамаск по време на разширен пленум на ЦК на Партията на арабското социалистическо възраждане (Баас).

Според Асад, «тази намеса се случва всеки път, когато сирийската армия побеждава терористите».

«Ракетният удар на САЩ по авиобазата Шайрат бе нанесен след като бандитските части понесоха поражение в провинция Хама», отбелязва Асад.

«Враждебните на Сирия държави използваха в разпалената срещу нас война религиозни фанатици уахабити и фундаменталисти от организацията «Мюсюлмански братя». Те имаха за цел да нанесат удар по националната доктрина на Сирия и да ни заставят да се откажем от привързаността ни към арабизма, но тези опити не се увенчаха с успех».

Асад, който е генерален секретар на Баас, подчерта, че войната срещу бандите на терористите ще продължи докато от тях не бъдат изчистени и най-отдалечените ъгълчета в Сирия.

«Ще противодействаме на сценария на Запада за разкол на Сирия и паралелно с това ще продължим политиката на национално примирие, ще участваме в преговорните процеси в Астана и Женева с цел прекратяване на кръвопролитието в Сирия», заяви президентът.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;