Газовият посредник Сашо Дончев избяга от страната вчера, както съобщи Канал 3. Преди това обаче бизнесменът е бил обслужен от двете национални телевизии БТВ и Нова.

Циркът започна рано тази сутрин, когато водещата в БТВ театрално съобщи, че се променя сценария и интервюто на Жени Марчева със Сашо Дончев ще започне в 8 часа, вместо в 9.

В пространното си експозе Дончев забърка познатата манджа от интриги, разкази за лични срещи и неясен преразказ на думите на главния прокурор и Георги Гергов. Дончев не даде смислен отговор, защо на въпросната среща е носил със себе си прокурорските постановелния, ако не е искал чадър от Цацаров, който му е бил отказан. Но и нямаше проблем, защото никой не го притисна.

Веднага щом свърши интервюто на Дончев по БТВ, почна това по Нова. ПАК НА ЗАПИС.

Дончев повтори едно към едно своите тези, като отново се чувстваше повече от комфортно. Този път в своя кабинет.

По същото време вчера журналистите на Канал 3 чакаха газовия олигарх за интервю.

Явно обаче то не е влизало в сценария, защото репортерът ни бе държан три часа на паркинга пред лъскавия офис на Дончев, а пиари обясняваха, че той спешно е заминал в чужбина. Днес екипа на Канал 3 отново беше пред БТВ, защото очакваше, че интервюто ще бъде на живо, както е по всички телевизионни стандарти и след него ще може да зададе и своите въпроси. Но не би. Дончев се ползва с ВИП-статут. За него е извикан специално екипа на съботното предаване, за да може да продължи с интригите.

Тази седмица БТВ и Нова се забъркаха в чутовен скандал с топжурналисите Васил Иванов и Слави Трифонов.

В медийните среди се заговори, че двете уж конкурентни телевизии работят в странна симбиоза. Днешното дефиле на Дончев доказа, че това е факт. Двете телевизии можеха да си разменят просто интервюто, а не да хабят два телевизионни екипа.

И още едно потвърждение на неща, които вече знаем от стенограмите на групата АРГО. Подобни АКТИВНИ мероприятия минават през «големите телевизии синхронно». Грижата за това има Ива Прокопиев, който първо измисля опорките, после ги пуска през своите хора в нюзрумите на БТВ и Нова, а след това намира и изпълнителите. Тук изпълнителят беше неговият бизнес-приятел Сашо Дончев, с когото имат обща цел — дискредитиране на главния прокурор.

В монолога пред двете телевизии Дончев обясни, колко хубаво се живеело в Англия. Прав е, човекът! В Англия наистина се живее добре, защото там има закони и свободни медии. А тук самият Дончев обяви, че няма кой в тая държава да му държи сметка, защото очевидно се чувства над закона. Медиите пък са овладяни от него и Прокопиев, които се чувстват като у дома си в уж две конкурентни телевизии.

Сашо Дончев започна мръсната работа, сега други ще я довършат. Още на следващия ВСС компрометираните съдии Лозан Панов и Калин Калпакчиев ще поискат обяснения от главния прокурор, мнозинството ще отхвърли тази идея, защото не е работа на ВСС да се занимава с махленски интриги. Ще бъде активирана отново провалилата се на изборите антипрокурорска партия на Христо Иванов — «Да, България», ще се пробват пак протести и подобни активни мероприятия.

Разбира се, голямата цел е да се овладее напълно следващия ВСС, за да могат да се чувстват спокойни председателят на ВКС Лозан Панов и шефът на СГС Калоян Топалов, да могат да се инсталират удобни съдии и в другите съдилища, така че Прокопиев, Дончев, Донев и други бизнесмени от прехода да се чувстват спокойни за своето бъдеще.

Прости факти, видими за всички, но не и за тези, които са «свободни да виждаме истината». /Б.р. — слоганът на Нова телевизия/

Източник: Канал 3

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;