Военнослужещ от руската база в Армения е убит в град Гюмри. Правоохранителите вече са задържали заподозрения. Това съобщиха от управлението по връзки с обществеността към полицията в Армения.

Министерството на отбраната на Русия потвърди гибелта на военнослужещия.

«На 22 април около 17 ч. местно време недалеко от разположената военна част е било извършено покушение над живота на военнослужещ от руската военна база в Армения. В резултат на нанесената рана с нож военнослужещият е починал на място. Извършителят на нападението е задържан от полицията в град Гюмри», се казва в съобщението на пресслужбата на Южния военен окръг на Русия.

Отбелязва се, че командването на щаба на военния окръг съвместно с местните правоохранителни органи провеждат разследване.

«По предварителни данни, убийството е било извършено на битова основа», се добавя в съобщението.

Както съобщават от Бърза помощ от град Гюмри, около 17.30 ч. местно време дежурният е получил сигнал, че около магазина «Арго» на Курския площад в града лежи мъж в руска военна униформа без признаци на живот. Пристигналите лекари са установили смъртта на мъжа.

Руската военна база се намира в Армения съгласно междудържавния договор между Москва и Ереван, сключен през 1995 г.

Срокът на пребиваване на военната част е продължен до 49 г., т.е. до 2044 г. Основната част на базата се намира в Гюмри в северозападната част на републиката.

 

 

 

Тагове: ; ; ;