Поисках оставката на Георги Гергов, той отказа, ще я поставя на гласуване в Националния съвет. Аз поканих Георги Георгов в Изпълнителното бюро, нося отговорност!

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването «Панорама» по БНТ. Нинова бе категорична, че ще си тръгне от ръководния пост, ако загуби гласуването. Соцлидерът коментира скандала, който се завихри заради срещата между бизнесмена Сашо Дончев с главния прокурор Сотир Цацаров в офиса на Георги Гергов, бизнесмен и член на Изпълнителното бюро на БСП.

«В този скандал досега има изразени две мнения — на бизнесмена Сашо Дончев и на главния прокурор. Уважавам позицията на главния прокурор, която е конкретна — че ще прояви нулева толерантност към всеки политик или бизнесмен, който се опитва да постави себе си над обществения интерес. Днес извиках в моя кабинет и поисках оставката на господин Гергов. Той отказа. Утре ще поставя въпроса на Националния съвет и ще поискам оставката на Гергов. Господин Гергов е политическо лице на БСП и аз поемам целия риск и пълната отговорност какво ще се случи с мен утре. Ако той не напусне ръководството на партията, ще си тръгна аз. Поела съм ангажимент и знам срещу кого ще се изправя утре. Вероятно утре ще има отговор на моите действия от колеги, които не са съгласни с моята политика в партията. Обещала съм, че ще я водя с принципи и няма да допусна подобни случки», категорична бе Нинова. 

Припомняме, че Корнелия Нинова стана председател на БСП чрез стабилната подкрепа на Георги Гергов и свързани с него лица в БСП.

Експерти твърдят, че се завихря война между различни бизнес-лобита в Столетницата.

Тагове: ; ;