КНДР ще започне военни действия да обединяването на Севера и Юга в отговор на провокациите на САЩ. Това предупреди централният вестник на страната«Нодон синмун».

«В отговор на дори незначителни провокации от страна на САЩ, народът и армията на КНДР без каквито и да било колебания ще започнат велика война за обединението на родината», подчертава изданието, изразяващо мнението на ръководството на управляващата Трудова партия на Корея.

Вестникът осъжда «безумната политика на Вашингтон, която не се замисля за възможните катастрофални последствия от подобен курс».

В Пхенян считат, че «отдавна е минало времето, когато САЩ имаха възможност да заплашват КНДР с ядрено оръжие».

Независимо от това, твърди изданието, «САЩ както и преди правят планове за окупацията на северната част на Корейския полуостров с помощта на своите съюзници — Япония и Южна Корея».

При тази ситуация, отбелязва изданието, «отговорът на КНДР срещу провокациите на подпалвачите на война ще бъде превантивният удар и справедливата война за обединението на родината».

Според изявленията на официалните лица и публикациите в СМИ в КНДР, в Пхенян са разтревожени от придвижването към бреговете на Корейския полуостров на ударната група на ВМС на САЩ начело с атомния самолетоносач Carl Vinson.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;