Водещият във  Fox News Билл О’Райли повече няма да работи в телевизията. Това съобщи 21st Century Fox, в чийто състав влиза телевизионният канал.

Както се казва в разпространеното изявление, «след подробно и внимателно проучване на обвиненията» срещу ОРайли самият той и компанията са решали, че водещият «няма да се върне в телевизия Fox News.

О’Райли е в отпуск, планирало се е той да се върне на работа в понеделник.

Както отбелязва New York Magazine, не е известно, ще позволил ли  Fox News на водещия да се появи в ефир за последен път, за да сбогува със своите зрители.

Бил О’Райли коментира края на работата си с телевизионния канал, той подчерта, че причината за неговото напускане са голословните обвинения по негов адрес. Говорейки за кариерата си във  Fox News, където той работи над 20 години, О Райли заяви, че «е невероятно горд с това, че е създал и е бил водещ на едно от най-успешните новинарски предавания в историята, което е информирало и развличало американците, а и има значителен принос за превръщането на Fox в доминираща новинарска мрежа».

 

«Невероятно е досадно, че нашите пътища се разминават на базата на абсолютно необосновани  твърдения», отбеляза ОРайли, добавяйки, че такава е участта на тези, които живеят «в центъра на вниманието на обществеността», той пожела на екипа на Fox всичко най-добро».

 

67-годишният ОРайли, който е един от най-популярните водещи и аналитици на Fox News, е известен със своите резки и провокативни изказвания. По време на интервю с американския президент Тръмп през февруари тази година, задавайки един от въпросите си са сътрудничеството между САЩ и Русия, той нарече руския държавен глава Владимир Путин «убиец».

Прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков след това заяви, че в Кремъл считат тези думи за недопустими и оскърбителни и биха предпочели да получат извинения. ОРайли по-късно в свое предаване със сарказъм отбеляза, че ще е готов да се извини, но не по-рано от 2023 г.

 

По-рано няколко жени обвиниха ОРайли в сексуално посегателство. Скандалът беше огромен след публикуваната статия от The New York Times, в която се твърдеше, че водещият е платил $13 млн на пет жени, които го обвиняват в сексуално насилие и непристойно поведение. Пострадалите, които са работили заедно с водещия или са участвали в неговата програма, твърдяха, че той им е предлагал интимни отношения в замяна на придвижването им по стълбичката на кариерата. Както твърди вестникът, част от сумата е платена лично от ОРайли, а част от телевизионния канал.

Самият водещ отхвърли тази информация.

Fox News заяви, че «се отнасят сериозно към случаите с непристойното поведение на работното място», но са на страната на ОРайли.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;