«Най-смъртоносният и скъп в света самолет се присъедини към най-крупното от времето на студената война увеличаване на военното присъствие по цяла Европа за сдържането на руската агресия, — съобщава Дебора Хейнс в The Times. — Генерал Тод Уолтърс, главнокомандващ ВВС на САЩ, каза, че самолетът F-35А, който участва в първата тренировъчна мисия извън пределите на САЩ, ще се превърне в «новата дума» при сдържането».

«Той направи изявлението на фона на това, че около 1100 британски и френски войници заедно с танкове и артилерия започнаха разполагането си в Естония, за да помогнат на защитата на източния фланг на НАТО от всякакви опити на президента Путин да изпробва здравината на общата граница на Русия с алианса», се казва в статията.

«Маргус Тсахкна, естонският министър на отбраната, припомни съветската окупация на страните от Балтика, която продължава от Втората световна война до 1991 г. Той заяви това вчера по време на церемонията по случай официалното начало на дадената операция, която няма крайна дата», съобщава журналистката.

«Той обеща, че такава съдба никога повече няма да постигне неговия регион, благодарение на подкрепата на НАТО».

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;