«Дали ще стана министър, ако се наложи -да». Това беше отговорът на Валери Симеонов по bTV на въпрос: готов ли е да стане министерството на енергетиката, както се говори неофициално.

 

«Не мога да кажа дали ще стана министър. Не сме коментирали  кой какъв пост ще заеме. Всеки ден ми се задава този въпрос. Какво? Искате да ви излъжа ли? Ако смятаме математически, четири позиции в министерския съвет трябва да са наши.

В момента е важно, че програмата е съгласувана, сега ще работим върху коалиционното споразумение, а чак после ще говорим за министри.

Детската мечта не ми е да стана министър, но ако се наложи ще поема тази отговорност. Дали бих поискал — по-скоро не. А дали ще стана, ако се наложи — да«, заяви лидерът лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Днес предстоят разговорите за съставяне на коалиционно споразумение с ГЕРБ. Главното, за което ще настояваме, е равнопоставеност. Това от своя страна заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

 

«Още от ДНЕСКА (без редакторска намеса, бел.ред.) ще започнат разговорите за коалиционното споразумение. Виждам го като споразумение, в което е описан механизмът за функциониране на политическо ниво на една такава коалиция. Още от ДНЕСКА (без редакторска намеса, бел.ред) ще започнем», заяви Каракачанов.

 

«Минахме един дълъг период, когато споменавахме темата национални интереси, бяхме обвинявани в какво ли не. Сега всички говорят за интересите на нацията, на държавата. За това, че трябва да има един суверенитет във вземане на решенията на българските институции, че не трябва да се допуска намеса във вътрешните работи на България», допълни лидерът на ВМРО.

«Имаме два основни принципа — да се работи само за националните интереси на България и като коалиционни партньори да сме равнопоставени», заяви Каракачанов.

„По какъвто и път да поемеш, ако политическите лидери не защитават интересите на държавата, не се стига до никъде и практиката го показа“, заяви Каракачанов.

80% от българските семейства имат доходи под 2000 лв. и не работят. Защо да работят като има будали, които да плащат?. Е стига толкова!“, каза още Красимир Каракачанов.

„Увеличението ще бъде за хората, които са работили и са си плащали осигуровките, а не за тези, които са стояли в гетото, пили са бира и са слушали чалга“, обясни отново той.

Диалогът между ГЕРБ и патриотите е нормален, допълни още Красимир Каракачанов. Разделението на министерските постове не трябва да изглежда като едно парцелиране на баница, акцентира той.

«До 30-40 дни ще бъде разработена детайлна програма въз основата на платформата, която представихме. Как ще се направи ревизия на инвалидните пенсии, как пенсиите ще станат 180 лева от 1 юли, как ще скочат на 200 лева от 1 ноември.

Има гета, в които 80% от децата са болни от епилепсия — това е скандално. Защо да работи това население, защо да се интегрира като има будали, които да плащат», заяви още лидерът на ВМРО.

Каракачанов отново подчерта, че минималната пенсия ще стане 200 лева само за хората, които са положили труд и са си плащали осигуровките, а не са тези, които са слушали чалга и са пили бира.

Валери Симеонов обяви, че Обединени Патриоти ще подкрепят президента Румен Радев за вероизповеданията.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;