Преди няколко часа Васил Иванов публикува във «Фесйбук» обща снимка на Ани Цолова, Миролюба Бенатова, Деси Стоянова и Дарина Сарелска и е написал:

 

„Тази сутрин в Здравей България ще ме плюят две от тези неразделни приятелки, дошли от bTV в Нова телевизия, за да «наложат истинския журналистически стандарт». Доведе ги Дарина Сарелска (долу вляво). Аз естествено не съм поканен. Тези неразделни приятелки не спряха да ме плюят и обиждат от деня, в който реших да кажа и покажа истината за Сарелска и налаганата от нея цензура към мен.

Нарекоха ме «кал»,»дъно» и какво ли още не.

И ме обвиниха, че съм записвал «колеги». Ами аз ако не бях записвал, сега щяха да ме наричат открито «лъжец».

Понеже познавам манталитета на «колегите» се застраховах.

Обидите на тези неразделни «гуру» в журналистиката не ме засягат — точно от тях не.

Засягам се от хора, които уважавам.

А тези тук — едната Къртица от Златоград, другата — понастоящем чрез огромен бюджет, отделен за нея от шефката Сарелска, тя основно пътува по света, за да прави истинска журналистика — да види как някой българин в Маями или Лос Анджелис си прекарва деня.

Все по такива приятни места.

От време на време се разхожда за включвания на живо от европейски столици — за да съобщи на живо новини,… които й диктуват в слушалката от международния отдел на Нова в София.

Другата от тази компания беше добро момиче, дойде преди време от Червен Бряг или някъде от този район.

Без дори да е разговаряла с мен започна обидите.

Без дори и 1 процент да допусне, че може да имам право и поне да ме попита.

Но, това е «елитът на журналистиката» у нас и няма повече да сея ерес срещу тях.

Те нека ме обиждат.

Нищо, че се правят, че няма записи.

А записите направих с колеги, за които имах съмнения, че си говорим едно и ако реша да предприема стъпката, която предприех, ще застанат под команда срещу мен, за да запазят заплатките си и ще ме нарекат в хор с Къртицата Сарелска и нейните приятелки «лъжец».

Бях решил да не пускам записите, ако Марин Николов има доблестта да каже онова, за което и двамата се ядосвахме и коментираме почти година.

А то още същия следобед, след като Сарелска им дава знак в нюзрума, всички те по едно време, в един и същи час пуснаха в профилите си съобщения, че лъжа и, че не са чували за цензура. Марин също. Ако не го беше направил, бях решил да не използвам записа с него. Но…”

Скандала коментира и карикатуристът Христо Комарницки:

Тагове: ; ; ; ; ;