Русия представи на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) снимков материал, с който доказва, че предполагаемият инцидент с отровното вещество зарин в провинция Идлиб е бил постановка.

Снимковият материал е бил показан пред изпълнителния съвет на организацията от началника на отдела на Министерството на външните работи на Русия по въпросите за контрола и неразпространените на оръжието Михаил Улянов.

Това в сряда съобщи в разговор с кореспондента на ТАСС постоянния представител на Русия към организацията Александър Шулгин.
Пред присъстващите Михаил Улянов е представил снимки от местопрестъплението, доказващи наличието на „несъответствия“ в предполагаемата версия за използване на химическо оръжие.

„Снимките са важни, те ни накараха да мислим за фалшицирания и постановъчния характер на клиповете, които уж са заснети след събитията от 4 април“, посочи по-късно пред ТАСС постоянният представител на Русия в организацията Александър Шулгин.

На някои от снимките се вижда, че пострадалите деца имат разширение на зeниците, който симптом при употребата на зарин те би трябвало да е налице. При зарин зениците се свиват.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;