Председателят на НФСБ Валери Симеонов се закани, че ще потърси правата си по законов ред след излъченият вчера вечерта репортаж в «Шоуто на Слави Трифонов» за мотел, който бил негова собственост и там редовно бели настанявали военнослужещи.

 

«Журналистическото разследване не е за всеки. В това предаване бяха излъчени кадри от интервюта с хора със замазани лица. Те говореха лъжи. Аз един такъв, дето показваше замазани лица, си го осъдих — Николай Бареков — на 7-8 хиляди лева го осъдих . Осъдих и един вестник за 30 хиляди лева.

Следващия скалп, който ще окача на стената, ще бъде на Слави Трифонов.

Макар тук за скалп трудно може да се говори. Вижте, човек живее и работи за създаване на едното име. И идва един водещ, успешен или не, почва да се гаври с него. Като онази вечер, в която ме бяха представили като булка. Аз поисках право на отговор — беше ми отказано. Юристите на телевизията казаха, че това било сатира. Аз обаче и СЕМ ще сезирам»,  ядоса се Симеонов пред bTV.

Според него, въпросният хотел «Козият рог» не бил лично негов, а на фирма «Скат», а самият той бил напуснал управлението на фирмата още в началото на предишния парламент.

Цената за стая, за което се споменало в излъчения репортаж, в рамките на 70 лева на стая,  не били верни, каза още Валери Симеонов.

Тези пари били само за събота и неделя за стая, допълни той.

През делничните дни цените са 30 лева на легло. Но в тези пари влизат хранене три пъти на ден, ползване на СПА център,басейн, тенис корт и други екстри, разясни Симеонов.

Освен това войниците, които са били в хотела, са 12 човека и то през януари и февруари, а сега са докарани още 10 човека. А не както се изнесе в репортажа на Трифонов 50 човека.

«Валери Симеонов няма договори с Министерството на отбраната, нито с МВР. Поделенията сами проучват легловата база и тогава се обаждат и питат дали ще ги приемем или не», допълни политикът.

 

«Шоуто на Слави» вчера излъчи разследване. В излъчения репортаж  Мария, жителка на Малко Търново разказа:

«Мотелът „Козия рог” е на фирма СКАТ, която е собственост на Валери Симеонов. Това се коментира в цялото Малко Търново. Когато станеш политик, законите спират. Имаш власт и успяваш. Стотици хиляди печели на година. Държавните командировъчни, които са отпускани за военните, отиват в джоба на Валери Симеонов. Чист конфликт на интереси. В ресторанта не можеш да отидеш и да пиеш една бара, защото не е по джоба.»

Вчера Велери Симеонов е подарил на Волен Сидеров за рождения му ден картина — икона от камък.

«Ние и двамата минахме 60 години, затова вече разбрахме, че няма какво да делим», заяви Симеонов пред камерите.

Живея със сина си, той който работи и отделя около 1200-1300 лева на месец за семейството си, допълни още Валери Симеонов.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;