Борислав Цеков се намеси в скандала с Васил Иванов и напускането на Нова телевизия. Той защити журналиста и дори намекна, че нещата в медията са още по-сериозни.

„Мнозина от тези, които сме участници в обществения живот, знаем за какво става дума в Нова и нейните предавания и новини… Как се «влиза» в сутрешния блок, забранените теми и участници, тарифи и пр. Неслучайно от от близо три години не приемам участие в това предаване. Не е по-различно и в другите две национални телевизии. Васко Иванов разкрива върха на айсберга… Чест му прави между другото!” 

ПИК съобщи: » Иванов буквално хвърли камък в поквареното блато от разглезени телевизионни чиновнички, половината от които са си роднини, куми и кумици и първи дружки и като октопод са превзели ефира, който на практика управляват те, а не собствениците и шефовете. Банда твърде добре платени и амбициозни водещи и новинари са се оплели в куп зависимости помежду си и така пада всякава възможност за конкуренция — на практика синхронно дерибействат над общественото пространство, решавайки какво да се пуска по новините и в актуалните предавания и по Би Ти Ви, и по Нова тв и контролират напълно новинарския поток и гледната точка.»

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;