Украински фашисти и българските им приятели във властта преследват български журналист и го заплашват с убийство или поне със затвор.

Това става ясно от писмото – обръщение, което получихме от кандидата на историческите науки Алла Гигова.

Публикуваме го без намеса.

 

„Обръщение

Скъпи приятели, съмишленици, другари!

Живеем в сложно за прогресивно мислещите хора време. Нашата работа среща колосална съпротива от страна на империалистическите глобалистки сили, а нашите другари са подложени на преследване от страна на властите на различни страни, изповядващи компрадорска, а често и откровена фашистка политика.
Днес в беда попадна наш другар, българският телевизионен журналист Цветомир Гетов – оператор на документалния филм „Истината за Донбас“, който беше създаден със силите на Международния славянски съюз през 2016 година.

 

Филмът разказва за истинското положение на нещата в Юго-източна Украйна, за това, до къде доведе днешната киевска власт някога процъфтяващия регион, за съдбата на обикновените жители на Донбас, попаднали в месомелачката на гражданската война. Филмът може да видите тук:

 

https://www.youtube.com/watch?v=mCYlZmcDLUU&app=desktop).

Личните данни на Цветомир Гетов са били публикувани в печално известният интернет сайт „Миротворец“, където той е обявен за сепаратист и за враг на Украйна. Цветомир започна да получава директни заплахи за разправа, а в родината му България попада под заплахата за арест. И всичко това, защото той честно и безкористно изпълнява своя професионален журналистически дълг.

 

Другари, моля да използвате всички свои възможност, за да дадете максимално широка разгласа за историята на безчовечния натиск върху българският журналист от страна на украинските власти. Историята на Цветомир Гетов е ярък пример за репресии и преследване на журналист заради неговата професионална дейност. Такова е истинското лице на проамериканската власт в Украйна! Такава е тяхната „свобода на словото“! Настояваме за забрана на сайта „Миротворец“ – инструмент на „украинското Гестапо“.

 

Върху този пример ние сме длъжни да привлечем вниманието на обществеността, на правозащитните организации и на прогресивните политически сили към проблема на отново надигналият глава нацизъм, донесъл през XX век толкова много мъка и сълзи в Европа.

 

Трагедията не трябва да се повтори!

кандидат на историческите науки  Алла Гигова
Председател на Организационния комитет на Единния международен антиимпериалистически и антифашиски фронт
Член на Президиума на Международния славянски съюз

Тагове: ; ; ; ; ;