Из пресконференцията на Слави Трифонов и журналистът от Нова телевизия Васил Иванов по повод спряното телевизионно предаване:

Васил Иванов:

 

  „Журналист съм от 24 години и имам представа къде какво мога да направя. В нова телевизия и в други медии не мога да кажа нещо, което е нелицеприятно.

Сутринта си пуснах предизвестието, след това пуснах във фейсбук съобщение, че ще участвам в шоуто.

Исках максимално голям брой мои познати да го гледат.   Само тази пролет Даниела Сарелска ми спря 4-5 материала.

Странна е ситуацията с тази жена.

Откакто създадохме предаването „Разследване”, започнах да снимам изцяло обществени поръчки и кметове. Само за този период 17 млрд. лв. се разпределят от кметовете по нагласени обществени поръчки.

 

Шефката Дарина Сарелска е снаха на депутата от ГЕРБ Недялко Славов от Златоград. Тя е омъжена за брата на Недялко Славов и  докато аз правех разследване за схема на източване чрез обществена поръчка за подмяна на дограма на детска градина в община Златоград, Сарелска всяка вечер е докладвала по телефона на кмета какво точно се случва с разследването.

Кметът на Златоград Янчев кумува на сватбата на депутата Недялко Славов преди години.

Гербаджийските депутати и кметове източват собствените си общини».

 

На журналистически въпрос към Слави докога ще издържи бТВ да сваля предаванията му, той отговори, че според договорните отношения, които има с телевизията, ако Шоуто на Слави престане да произвежда епизоди, телевизията има право да осъди 7/8. На този етап Слави и екипът му се огъват и ще продължат да произвеждат епизоди на Шоуто.

Слави покани присъстващите в зала Люмиер журналисти да присъстват тази вечер на живо в Шоуто, за да видят материала, който екипът на предаването е подготвил за депутата от новоизбрания парламент Валери Симеонов.

По думите на Слави е по-добре журналистите да присъстват, за да не се налага утре на пресконференция отново да се пресъздава съдържанието на Шоуто.

Тагове: ; ; ; ;