Терорисите от ИДИЛ поздравиха Ердоган за победата на референдума в Турция и публикуваха заявлението си в сайтовете и социалните мрежи на една от най-крупните групировки «Ахрар аш-Шам» и «Джейш ал-Ислям». 

И терористите се вълнуват и те си имат радости, а победата на Ердоган е радостна новина за  тях съдейки по розичките, с който са изпъстрили текстта, който е публикуван на арабски, турски и английски.

 

 

 

» Ние поздравяваме нашите турски братя с резултатите от референдуа и молим Алах да помага на президента Ердоган, на Турция и на целия регион стабилност и процъфтяване»- гласи терористичния официален поздравителен адрес.

«Ахрар аш-Шам» Ислямско движение на свободните хора на Шама, е една от най- мощните и авторитетни ислямистки организации действащи на територията на Сирия, разполагаща и с доста внушително въоръжение, в това число танкове и тежка артилерия, а в редовете й влизат повече от 20 хиляди бойци. Всички те явно подкрепящи Ердоган.

Бандата на джихадистите има за цел да изгради ислямска държава в Сирия и активно сътрудничи с Джебхат фатх аш-Шам» (бившата «Джебхат ан-нусра»*/сириското крило на  «Ал-Каида»*), съвместно тези групировки нееднократко атакуват правителствените войски на армията на Сирия.

Щаб квартирата на «Ахрар аш Шам» е разположена в Идлиб, също така активно действа в провинциите Латакия, Хама, по-рано групировката участва и в боевете за Алепо, които тогава джихадистите изгубиха. Но не се отказват. И се готвят.
Тоест, конкретни апетити си имат за Сирия момчетата, също както и Ердоган, който поиска да стане още по-силен, за да върви към целите си, разбирайки, че обещанията за отпадане на визите няма как да се случат в действителност, а плановете за надмощието на исляма са големи и искат решителни действия. Явно с референдума Ердоган е заслужил уважението на момчетата от тези групировки, защото към поздравленията се присъединяват и тези от «Армията на Исляма» с ето такава мила картичка.

 

 

 

 

 

 

» Поздравяваме народа и правителството на Турция за победата»

Групировката е известна със заплахите си към Русия, която пък се бори с терористите. Припомняме, че един от главатарите на » Армията на исляма» Зохран Алуш лично изпращаше заплахи към Русия, след успешен удар на авиацията терористът е ликвидиран.

 

Струва си да отбележим, че членовете на «Ахрар аш Шам» заявиха, че именно те са свалили руския военен хеликоптер в горите над Латакия.

За топлите и тесни връзки между режима на Ердоган с «Ахрар аш Шам» пишат дълги години вече западни и арабски експерти по тероризъм, ласково наричайки групировката » любимите терористи на Турция».
А ето и скриншот от резултатите на референдума, които направиха Ердоган любемец на терористите. Да му мисли цял свят
Колко е крехка разликата между заветното » Да»…
Ася Иванова-Зуан

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;