Никола Дюпон-Eнян, кандидат за президент и лидер на движението «Вдигни се, Франция» заяви за намеренията си да води жестока борба срещу тероризма в случай на избирането му на поста държавен глава. Политикът говори в ефира на частния телевизионен канал TF-1.

 

«В моята предизборна програма има предложение да се закарат хванатите във Франция терористи на архипелага Кергелен, разположен на 12 хиляди километра от Париж, точно до Антарктида — имам намерение да изпълня обещанието си в случай на победа на изборите», каза Енян.

 

 

Той съобщи, че «в архипелага вече има сгради, които понастоящем се ползват от учени», а създаването на център там е напълно възможно.

 

«Не мога да се съглася с това, че тези радикални ислямисти, които убиват хора на територията на Франция, след това ще бъдат затворени в затвор, който по своя уют повече прилича на 4-звезден хотел. Нямам намерение, ставайки президент, френското правосъдие да разглежда като обикновени криминални престъпници тези, които режеха гърла в Сирия, а след това се върнаха на френска територия», заяви кандидатът за президент.

 

Дюпон-Енян отбеляза, че щом във Франция е отменено смъртното наказание, той «няма намерение да го връща».

«Но искам спрямо терористите под юридически контрол да бъдат приложени показателни по жестокостта си санкции и наказания», подчерта той.

 

«Точно затова ние и ще закараме терористите на толкова отдалечени територии, за да могат те за дълъг периода да получат възможността да поразмислят за стореното», каза френският политик.

 

«Уверявам ви, че, ако стана президент, във Франция няма да се повторят събитията, подобни на масовото убийство на хора от терористите в концертната зала «Батаклан».

 

Държавата не трябва да се предава пред тези варвари-терористи», добави той.

News Front

 

 

Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/4187138

Тагове: ; ; ; ; ; ;