«Само за няколко седмици американският президент Тръмп и неговият екип направиха пирует от изявления, че сирийският диктатор-убиец може да остане на власт от една страна, после решиха да нанесат ракетни удари по режима му, накрая решиха, че САЩ ще влязат в нов военен конфликт, чийто обхват и мащаби са неизвестни», пише Блейк Хауншел за Politico.

«Този е главозамайващ поврат за човека, който по време на предизборната си кампания безкрайно се оплакваше, че САЩ са похарчили за войните в Близкия Изток трилиони долари», счита авторът.

«Би било глупаво да се предсказва какво ще прави Тръмп: може бе и той не знае това. Но считам, че можем да се простим с предизборния сюжет, че той е един вид гълъб, — пише авторът. — Тръмп сега е президент на войната.

На този етап той бомбардира двете страни в конфликта в Сирия: използва военна сила в Йемен, където рязко се увеличи броят на ударите с помощта на безпилотни самолети и разреши спецоперация, а също тихо разположи допълнителни войски в Ирак и Сирия.

Освен това, Тръмп обяви Сомалия за зона на бойни действия».

«Никой не очакваше, че именно този човек ще започне кампания, за да отмъсти за сирийските деца — на които не им е позволено да идват в САЩ в качеството им на бежанци.

Но това е човек, който не обича да бъде предсказуем.

През 2013 г., бидейки само милиардер и звезда от реалити-шоу с навик да пише в Туитър, Тръмп каза, че ако атакува Сирия, то «ще е неочаквано и няма да тръби за това в СМИ като глупак. Сюрприз», резюмира авторът.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;