Посолството на САЩ във Великобритания извика на разговор 3-месечно бебе, заподозряно в тероризъм и шпионаж.

Както съобщи в понеделник вестник Guardian, дядото на бебето е сгрешил в една от точките на анкетата за получаването на американска виза.

 

Малкият Харви Каньон-Кейринс е трябвало да се отправи в първото си задгранично пътешествие заедно със семейството си.

 

Но неговият дядо Пол Кеньон, попълвайки анкетата, случайно отговорил положително на въпроса:

«Планирате ли да се занимавате или сте се занимавали някога с терористична дейност, шпионаж, диверсии или геноцид?»

 

Грешката се изяснила малко преди полета, когато семейството разбрало, че бебето е получило отказ за виза.

 

«Не мога да повярвам, че те не видяха в това очевидна грешка и не осъзнаха, че 3-месечно бебе не може да причини вреда на никого», възмущава се 62-годишният Кеньон.

 

Според него, пътуването от град Пойнтън, английско графство Чешир, в посолството на САЩ в Лондон за разговор със сътрудниците на сигурността е отнело 10 часа на семейството — повече от полета от английския Манчестър до Орландо в САЩ.

 

«Бебето Харви е просто злато, той нито веднъж се заплака по време на разпита. Имах намерение на шега да го облека в оранжев комбинезон (в американските затвори затворниците са облечени в оранжеви роби, бел.ред), но реших да се откажа от това. На тези явно им липсва чувство за хумор и въобще не видяха в ситуацията с бебето нищо смешно», споделя дядото.

 

 

«Той, разбира се, никога не е бил замесен в геноцид или шпионаж, но «диверсии» в памперсите успя немалко да сътвори. В посолството не казах дори и това», добави Пол.

 

В края на краищата всичко завършило добре, но «отметката» на тази точка от анкетата струвала на семейството  £3 хил.. (€3,5 хил.), защото документите на бебето били готови твърде късно и трябвало да се купуват нови билети.

 

В резултат дядото с бабата и внучката отлетели в деня на полета, а бебето Харви с родителите си — няколко дена по-късно.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;