Досието на президента на САЩ Доналд Тръмп, съставено от бившия сътрудник на британското външно разузнаване (МИ-6) Кристофър Стил и получило скандална популярност, е «пълна фалшификация».

 

Това заяви в интервю, публикувано в неделя вечерта от вестник Washington Times, бившият сътрудник на предизборния щаб на настоящия американски лидер Картър Пейдж.

«Наличните грешки в досието са толкова смехотворни, че нямам думи «, каза бившият представител на предизборната кампания на Тръмп.

Според него, твърденията, които се намират в съставения от Стил документ, са «просто толкова дивашки, че това поразява».

 

Пейдж категорично опроверга редица ключови въпроси в досието на Стил.

Той увери, че не се е срещал с бившия ръководител на предизборния щам на Тръмп Пол Манафорт и не е заформял с него заговор, насочен към взаимодействие с руските спецслужби, за да се попречи на Хилъри Клинтън.

 

Пейдж отново подчерта, че никога не се е срещал с главния изпълнителен директор на «Роснефт» Игор Сечин, въпреки написаното в досието на Стил.

«Не, никога не съм се срещал с него. Това е пълна лъжа», отбеляза Пейдж.

 

 

 

 Тръмп по-рано нарече досието на Стил и публикациите по темата в американския печат «фалшификат и тотален политически лов на вещици».
От своя страна прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков посочи, че Кремъл счита темата за доклада за уж наличния в Москва компромат срещу Тръмп за закрита, защото «подобни фалшификати» не заслужават подобно внимание.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;