Спокоен ли ще е Великден? Въпрос, който днес мнозина си задават. Какво бихме могли да очакваме навръх най-светлия християнски празник ? Ще могат ли хората по света спокойно да отидат на църква и да се помолят?

Имам усещането, че джихадът е навсякъде около нас – в парковете, в градинките, в моловете, в кафенетата, а сега и в храмовете.

 

Срещу кого е всъщност свещената война „джихад»?

 

Срещу християните, мюсюлманите или целия свят.

 

Отговорът е еднозначен – срещу цивилизацията, религиите са само параван за тероризма.

 

Но този параван с всеки изминал ден става все по-прозрачен. Намеренията на злосторниците прозират през куполите на църквите, през минаретата на джамиите, през тунелите на метрото и автобусните спирки. След взрива в Санкт-Петербург, в кръв бе облян Стокхолм, а после и Египет.

 

Може би не е случайно, че атентатите в две християнски църкви в Египет на Палмова неделя са в навечерието на визитата на папа Франциск на 28 и 29 април.

При атентата в коптската църква «Свети Георги» в Танта нападателят се е самовзривил вътре между нищо не подозиращите миряни.

 

Интересно, дали преди да се взриви е изрекъл „Аллах Акбар», защото ако наистина „Аллах е най-велик» защо убива в неговия храм?

 

Та нали преводът на думата Аллах е Господ.

 

Да, Господ наистина е най-велик според трите основни религии и никой няма правото да отнема това, което само Създателя може да създава– живота!

 

Трябва ли сега човечеството да трепери отново?

 

Нима ще живеем с мисълта, че велик ще е този Великден, ако оцелеем?

 

Ако сме истински вярващи трябва да победим всяко едно зло намерение не само с думи, но и с дела. Защото няма място за страх, там където е Бог. Властите на Танта съобщиха, че в града била обезвредена още една бомба край местната джамия. Значи под прицел е бил и мюсюлмански храм.

Тероризмът няма религия и националност.

 

Не се заблуждавайте, че терористите са правоверни мюсюлмани. Те са слуги на дявола, пратеници на сатаната. Радикалният ислям в наши дни е с новоизмислени догми и правила, компрометиращи истинската вяра.

 

Радикалния ислям ще остане световна заплаха още десетилетия. Той все повече пуска пипалата си по света и е буквално до вас.

 

Терористът може да е симпатичният господин с интелигентен вид и очила в тролея на съседната седалка. Този път, обаче, джихадистите посегнаха върху християнски светини и то на празник. Вероятно това е началото на новия им сценарий за Великден.

 

Къде ли ще е поредното богохулство в името на Аллах.

 

Защото истинският ислям не само, че признава християнството като религия, но изключително уважава Дева Мария. В Свещения Коран има „Сура на Мериям» (на арабски Мария е Мариям). Къде е логиката да унищожаваш това, което признаваш.

 

Коптите, които се оказаха поредната мишена за терор, са ортодоксални египетски християни.

 

Те са най-голямата етнорелигиозна общност с древни корени в Близкия изток и Африка. Смятат ги за преки потомци на древните египтяни – коренното доислямско, неарабско, население на Египет. Те са приели християнството още през 1-ви век от апостол Марк.

 

Днес в сърцето на стария град Кайро е разположен най-големият коптски квартал. Храмът там е наречен «Св. Марк». Апостол Марк е един от четиримата евангелисти, пристигнал в Александрия, за да проповядва християнството. Той бил убит от римляните, а коптите го приемат за свой първи патриарх.

Джихадистите ненавиждат древната история и нейните ценности.

 

Това те го доказаха със зверските си действия в Ирак и Сирия, вандалски унищожавайки паметниците на Шумерското царство, Ниневия, древна Асирия и Палмира.

 

Сега под прицел бяха християните в Египет.

 

Утре може да е Хеопсовата пирамида и Сфинкса, а после и църквите във вашия град, което не трябва да се допуска.

 

И само с общи усилия и постоянна борба може да ликвидираме чумата на 21 век – тероризма.

Оля Ал-Ахмед

Стандарт

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;