Трима американски войници бяха задържани в град Жагани, където от януари 2017 година е разположена бронетанковата бригада на ВС САЩ, предават полски медии. Военнослужещите се връщали към казармата, след като посетили бар, а по пътя на връщане започнали да досаждат на 19 годишно момиче, местна жителка.

 

 

 

 

 

Фото: otowroclaw.com

Американските войници хванали момичето и се опитали да я замъкнат в тъмна уличка, в този момент на мястото се оказал Мирослав Р., който чул шум и се притекъм на помощ на момичето. Един от американските войници ударил младежа по главата, повалил го на земята, след което 3 мата американци започнали да го ритат. Американците били задържани след инцидента, и веднага пуснати по настояване на командването на САЩ.

Сладостите на членството, или какво значи САЩ да те пазят, на европейците честито- подобни инциденти не са рядкост навсякъде, където има американски бази.

Все пак, щом американския президент може да си позволи да удари суверенна държава под какъвто й да било предлог, какво остава за подопечните му.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ;