Москва счита за странна критиката на изявлението на заместник постоянния представител на Русия към ООН Владимир Сафронков, заяви заместник външният министър на Русия Сергей Рябков.
«Крайна странно е да се чува от нашите западни колеги, които месец след месец, година след година се упражняват чрез оскърбителни изказвания по адрес на Русия и нейната политика», каза Рябков.
Според него, настава моментът, в който трябва да се изпрати сериозен емоционален сигнал.
«В противен случай тези, които са в състояние на политическо зомбиране, които стоят заедно с нас на една маса в залата на Съвета за сигурност към ООН, не могат да бъдат изкарани», отбеляза дипломатът, говорейки за изявлението на Сафронков в Съвета за сигурност към ООН, който разкритикува позицията на Великобритания за ситуацията в Сирия.
По-рано Кремъл коментира изявлението на Сафронков в Съвета за сигурност към ООН.
На 12 април Сафронков призова постоянния представител на Великобритания Матю Райкрофт да спре да оскърбява Русия и другите държави.
Тук може да видите разгромяващото изказване на Сафронков в ООН — https://bgr.news-front.info/2017/04/13/razgromyavashho-izkazvane-na-predstavitelya-na-rusiya-v-oon-video/

Тагове: ; ; ; ;