Нанасяйки ракетен удар по Сирия президентът на САЩ Доналд Тръмп предизвика недоволството на много от тези, които го подкрепиха на изборите, пише журналистът Даниел Маккърти за The National Interest.

Остов самолета, сгоревшего в результате ракетного удара США по авиабазе в Сирии

 

Много привърженици на президента, които се групират около консерваторите Рон Пол и Патрик Бюканън, му обърнаха гръб, не по-малко са потресени и коментаторите от сайта  Breitbart — един от основните ресурси в подкрепа на Тръмп. Ако той все още не се е лишил напълно от подкрепата на избирателите си, то рискува това да се случи, твърди авторът.

 

Десните избиратели очакваха от Тръмп да се ограничи имиграцията и страната да се откаже да участва във войните в Близкия Изток, но на този етап Тръмп не изпълнява обещанията си, констатира Маккарти, отбелязвайки, че, благодарение на удара по сирийската авиобаза президентът Тръмп има вече нови привърженици — ястребите Джон Маккейн и Линдси Греъм.

Сенатор США Джон Маккейн. 2015 год. Архивное Фото.
 Няма да е лесно Тръмп да сплоти републиканците, но по време на предизборната кампания той вече демонстрира, че е способен да получи масова подкрепа от страна на избирателите.
За да постигне това, президентът трябва преди всичко да запази хладнокръвие и да се съсредоточи върху интересите на страната, завършва авторът.
На 6 април през нощта Тръмп даде заповед за ракетен удар с крилати ракети «Томахоук» по авиобаза Шайрат около град Хомс в Сирия.
Повод за атаката стана употребата на химическо оръжие в провинция Идлиб, за която Вашингтон без нито едно доказателство обвиняват правителството на Асад.
Здравата и нормална човешка логика подсказват, че Асад НЯМА мотив, за да стори това.
News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;