В Италия предложиха законопроект, връщащ независимостта на Рим от ЕС

Дата на публикуване: 13 04 2017, 12:00


 

В парламента в Италия е предложен законопроект, който може да върне на Рим независимостта от ЕС и да му даде правото да взема самостоятелни политически решения.

Членът на дясната партия «Братя на Италия» Иняцио Ла Русса, един от авторите на проекта, предлага да се внесат поправки в Конституцията, които ще дадат преимущество на законодателството в страната пред законите на ЕС.

 

 

«Законопроектът предполага преразглеждане на формулировките на членовете в Конституцията и по същество е призван да върне изначалното съдържание на Конституцията, както са я формулирали нейните бащи-основатели», се казва в документа.

 

Според Ла Русса, страните от ЕС трябва си върнат суверенитета, защото политиката, която диктува Брюксел, противоречи на интересите на гражданите.

«Това е още по-актуално, ако се вземе под внимание растящото недоволство на европейските народи от правилата, икономическите, валутните и социалните ограничения, установени от ЕС често в ущърб на националните интереси», се отбелязва в текста на законопроекта.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий