The Hill/Сенат на САЩ: «Русия не са ни приятели, Москва трябва да се накаже»

Дата на публикуване: 13 04 2017, 05:48


Ръководителят на болшинството в сената на САЩ Мич Макконъл заяви, че е готов да подкрепи въвеждането на нови санкции срещу Русия, пише  The Hill.
По такъв начин, според мнението на политика, Москва трябва «да понесе наказанието си» за помощта, която тя продължава да оказва на сирийското правителство.
«Русские нам не друзья»: в сенате предлагают наказать Москву за поддержку Асада
 «Ако администрацията счита, че са нужни допълнителни санкции или ние успеем да предложим законопроект, който да получи подкрепата и на двете партии, то аз ще разгледам идеята», заявил политикът в интервю пред журналистите.

 

 Според Макконъл, Москва трябва да понесе наказание за това, че продължава да оказва помощ на сирийското правителство.
Сенаторът добавил, че на него би му се искало да обсъди въпроса с председателя на комитета по външна политика Боб Коркър.
«Според мен, много е добре, че администрацията не е отменила нито една от действащите санкции. Руснаците не са ни приятели.
Според мен, те демонстрират това пред нас нееднократно», подчерта Макконъл..
По-рано групата от 19 сенатори, сред които е и председателят на комитета по въоръжените сили Джон Маккейн, се застъпи за нови антируски санкции. Но законопроектът не стигна до комитета по международните въпроси и нито Коркър, нито Макконъл не го подписаха, отбелязва изданието.
News Front

Тагове: ; ; ; ;

Добавить комментарий