След успешната спецоперация срещу измислената употреба от Сирия на химическо оръжие главатарите и кукловодите на терористите планираха цяла серия от кървави провокации, за да очернят окончателно Башар Асад пред световната общественост и да предизвикат нови атаки от страна на САЩ.

 

Това сподели офицер от сирийската армия Мухабарат.

 

След проследяването на каналите за връзка между високопоставените членове на бандитските части разузнавачите успяха да прихванат информация за серия от подготвяни кървави провокации.

 

«След неотдавнашния ракетен удар от страна на САЩ бандитите сметнаха, че ще мога да провокират аналогични действия от страна на администрацията на Тръмп», съобщи военният.

 

 

«В най-близко време специалната част на «Сирийската свободна армия» ще организира засади на хуманитарните конвои на ООН, които доставят хуманитарна помощ на жителите на населените места Кхел и Гел Хехаб», добави източникът.

 

«Нападението над конвоите на ООН се планира да се представи за артилерийски или авиационни удари на ВС на САР, за което специалистите от ССА са подготвили осколки от артилерийски и реактивни снаряди със запазена маркировка, а също части от авиационни бомби и ракети, използвани от ВВС на САР.

 

Най-вероятните места за стрелба срещу конвоите ще бъдат участъците Ер-Рамта-Кхел и Ер-Рамта-Тел-Хехаб, намиращи се в зоната на ударите на артилерията на правителствените войски, разположени  в град Дераа», уточни офицерът Мухабарат.

 

Той добави, че има вариант колоните да се обстрелят от уж група за специално предназначение към Въоръжените сили на САР.

«Организаторите на провокациите разчитат по такъв начин да предизвикат нови ракетни е авиационни удари на т.нар. международна коалиция по обекти от сирийските правителствени войски, разположени в провинция Дераа.

 

Не е изключено и „casus belli” (формален повод за обявяване на война) от страна на задгранични покровители на Сирийската свободна армия», резюмира разузнавачът.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;