Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че е дошло време Русия внимателно да премисли своята подкрепа за сирийския президент Башар Асад.

 

«Считаме, че дойде време руснаците наистина да се замислят над своята продължаваща подкрепа към режима на Асад», заяви Тилърсън, цитиран от държавния департамент на САЩ.

 

 

Държавният секретар отговори на въпрос на журналистите за инцидента с химическото оръжие в сирийската провинция Идлиб.

 

Националната коалиция на опозиционните и революционни сили в Сирия заяви във вторник за наличието на 80 жертви в резултат на атака с химическо оръжие в град Хан Шейхун в провинция Идлиб, включително за 200 ранени.

 

Вината за атаката, според опозиционерите, е на правителствените войски в Сирия.

 

Командването на сирийската армия решително отхвърли обвиненията по свой адрес и прехвърли отговорността върху терористите и техните покровители.

 

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че сирийската авиация е нанесла удар в района на Хан Шейхун по склад с боеприпаси на терористите, в който е имало арсенал с химическо оръжие, изпращано за Ирак.

С разследването на инцидента вече се зае ООН и Организацията за забрана на химическото оръжие, но на този етап те не са публикували каквито и да било изводи за вероятните виновници за случилото се.
Президент США Дональд Трамп

 

 

Тагове: ; ; ; ;