По стара американска традиция, без доказателства САЩ удари суверенна държава, пред очите на целия свят, под измислен предлог за химическо оръжие. Доказателства, че химическата атака в Хан Шейхун са извършили войските на Дамаск- няма, но пък за Доналд Тръмп това не е от значение, нали дъщеря му го е помолила да ги накаже лошите сирийци.

Нанесеният от САЩ ракетен удар по авиобазата в Сирия е унищожил или повредил повече от 20 % от сирийската авиация- това заяви главата на Пентагона Джеймс Матис.

 

 

 

Според негови думи, в резултат на ракетния удар сирийското правителство няма да може да презарежда и превъоръжава авиацията на авиобазата в Сирия.

 

Какво направи Тръмп? Съвсем неприкрито обяви намерението си за война, за страшна, безжалостна война, наблюдавайки с искрено забавление как западните медии повтарят измисления предлог за химическото оръжие.

 

И както пишат много анализатори, че Тръмп е искал да покаже американска сила, нека не се съгласим с това твърдение- Доналд Тръмп просто встъпи в ролята си на американски президент, и пристъпи към изпълнение на стратегията заложена във военната доктрина САЩ.

САЩ искат война и това е световна тайна, просто някак, не ни се иска да вярваме, че в нашето време това е възможно, въпреки че фактите са налице.

Смъртта на 87 души в Сирия, след последното цинично бомбардиране на САЩ, няма да се размине на целия свят.

Твърде много смърт за последно време се случва в света. А умишлено причинена смърт, никога не остава безнаказана…

 

 

Ася Иванова-Зуан

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;