Външният министър на Франция Жан-Марк Ейро заяви, че по време на срещата на външните министри от страните на «Голямата седморка» в Лук НЕ Е било прието решението за санкции срещу Русия и Сирия, предаде Ройтерс.

На свой ред агенция Блумбърг съобщава, че въпросът за разширяването на санкциите по отношение на Москва въобще не е бил обсъждан.

Ейро отбеляза, че всички страни от G7 са съгласни с това, че президентът на Сирия Башар Асад не може да бъде част от бъдещето на страната. Главата на МВнР на Франция също е подчертал, че първата стъпка за регулирането в Сирия трябва да бъде прекратяването на огъня, което трябва да се регулира от международната общност.

 

Министр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон. Архивное фото

По-рано външният министър на Великобритания Борис Джонсън заяви, че има намерение на срещата да изиска ожесточаването на санкциите по отношение на Русия.

Както пише Sun, британският министър иска след химическата атака в Идлиб G7 да публикуват съвместно изявление, според което Русия трябва да прекрати подкрепата си към Асад и да изведе войската си от Сирия.

В случай на отказ на Москва ще последват нови санкции в допълнение на тези, които вече са въведени във връзка със ситуацията около Украйна, отбелязва изданието.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;