Русия разполага с информация, че атаки с химическо оръжие, подобни на тази в Идлиб, вероятно се подготвят и в други райони на Сирия, заяви президентът на Русия Владимир Путин, съобщи Интерфкс.

„Имаме информация от различни източници, че подобни провокации (а не мога да го нарека по друг начин) се подготвят в други региони на Сирия, включително в южните предградия на Дамаск, където искат да пуснат отново някакво вещество и да обвинят за неговото използване официалните сирийски власти“, заяви Владимир Путин след срещата си с държавния глава на Италия Серджо Матарела. 

 

„Обсъдихме това с президента, аз казах, че това твърде много ми напомня на събитията от 2003 г., когато представителите на САЩ в Съвета за сигурност показаха предполагаемо химическо оръжие, открито в Ирак. След това започна военната кампания в Ирак и завърши с разрушаването на страната, увеличаването на терористичната заплаха и появяването на екстремистката организация „Ислямска държава“ на международната сцена“, уточни Путин.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;