Бившият посланик на Великобритания в Сирия Питър Форд се оказа доста неудобен гост в английска телевизия. Той не се съгласи с нито един тезис, които в унисон повтарят представителите, на така наречената западна коалиция по отношение на случващото се в Сирия. Западната журналистика изпитва истински шок когато чуе нещо различно от зададения й програмен план, а от истината буквално  получава алергичен шок.

 

 

Именно подобна ситуация  предизвика бившият посланик на Великобритания в Сирия, поканен в една от телевизиите да коментира темата с химическата атака. Докато водещия опитва да зададе основния тон на предаването, подхвърляйки, че Асад едва ли не си го е търсил, а САЩ както винаги са се хвърлили да спасяват положението, гостът изненадва или нека да кажем, шокира водещият, с това, че казва, каквото наистина си  мисли.

 

 

 

 

 

 

 

Снимка: Reuters

( Бившият посланик на Великобритания в Сирия Питър Форд не смята, че Асад има нещо общо с химическата атака, както внушават западни медии)

 

 

 

 

За начало водещият зачите част от обръщението на Доналд Тръмп, в което се говори, че Башар Асад стои зад химическата атака над невинните граждани. » Това е констатация на фактите, нали?»- обръщасе водещият към дипломата.

» Това е констатация на митове, а не факти», — отговоря Питър Форд.

 

 

» Ние не знаем цялата истина. Това от което наистина имаме нужда, е разследване. Защото има два варианта на онези събития. Първият  вариант е американската версия. Вторият- обикновена бомба е била пусната по складовете с химическо оръжие. Ние не знаем кой от двата варианта е истина. Но си спомнете, какво беше преди Ирак. Експерти, разузнаване, политици бяха абсолютно убедени, че Садам има оръжие за масово поразяване. Какви ли не доказателства ни представяха само- снимки, диаграми…всичко се оказа лъжа. Всичко! Съвсем възможно е и сега да не са прави. Просто си търсят предлог за да нападнат Сирия. И нека да не се лъжем. Случилото се, открива път към други химически атаки, а не ги изкоренява.

 

 

 

 

 

Водещият опита да спаси ситуацията с : « Такива заявления звучат в унисон с това, което казаха в Русия, а не с общата международна реакция. Вие припявате на Русия, докато в това време министърът на отбраната Майкъл Фалон е убеден, че има толкова много доказателства, че той подкрепя тези действия ( нанасянето на удари от ВВС САЩ по Сирия). Защо тогава вие сте на страната на малцината говорещи обратното?

 

 

 

Отговорът на Форд е подобаващо прекрасен:

 

 

 

« Защото аз не си оставям мозъка зад вратата, когато анализирам ситуацията. Аз се старая да бъда обективен. И отчитайки предишния опит, включително и Ирак, става очевидно, че не може да се вярва и в една думичка изречена от тези така наречени експерти, защото те си имат свои приоритети за да говорят така.

 

 

 

 

Снимка: Reuters

 

( Снимките, които обиколиха целия свят, за да предизвикат нужния ефект, за да оправдаят САЩ действията си и да нападнат Сирия- на кадрите жертвите от химическата атака и добре известните » Бели каски», които им оказват помощ)

 

 

 

 

Ако се върнем към главната тема, това не е финала. Най-вероятно ще се опитат да вкарат и Британия в тозо конфликт. В това число и защото Тръмп току що даде на джихадистите хиляди причини, за да инсценира подобни фейкови операции. Нали се видя колко лесно и успешно работи схемата, с помощта на лековерни СМИ да се провокира необмислената реакция на Запада.

 

 

 

Най-вероятно, те ( джихадистите, ИДИЛ*- терористична организация забранена в Русия и редица страни) организират постановъчни операции, подобни на предишни такива ( което си е документирано в ООН през август 2016), когато химическите атаки с хлор опитваха да представят за престъпления на » режима на Асад»

 

 

 

» Запомнете ми думите! Казвам това тук и сега! Всичко това, обезателно ще се случи, и веднага милитаристите ще побързат да съобщят, че Асад ни предизвиква, и ние просто нямаме друг избор освен да се хвърлим и да нападнем Сирия. Запомнете и още нещо- мотивът, причината, предлогът- всичко ще бъде лъжа. С една единствена цел- да се оправдае нападането на Сирия!

 

 

Водещият опитва след това да коригира темата. » Вие разбира се, сте сериозен експерт в тази област, все пак сте бивш посланик на Великобритания в Сирия»- обръща се към госта, добавяйки » Вие познавате Башар Асад, неговия режим, страната. Каква ще е неговата реакция на случилото се как мислите?

 

 

« Асад може да бъде наричан всякак- жесток, диктатор, но той не е луд»- парира Форд. » За какво му е това главоболие? То не дава военно предимство. Мястото, по което е нанесен удара, няма военна значимост. Тук въобще няма никаква логика. И това ядоса руснаците, защото цялата история е доста неубедителна.

 

 

А всички ние ще трябва да плащаме за това. Цените на нефта ще скочат. По-скоро, химическо оръжие ще се прилага по-често, а не по-рядко. И което е по-важното, сирийците и руснаците вече няма да искат да сътрудничаст с нас срещу ИДИЛ..»

 

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;