Daily Sabah: Ердоган призовава Русия «заедно да се избавят от сирийското зло»

Дата на публикуване: 11 04 2017, 06:20


Според турския президент, Асад заслужава нещо повече от порицание. Както съобщава вестник  Daily Sabah, Ердоган е готов да се «бори със злото» и изрази надежда, че Русия няма да остане встрани и ще престане да подкрепя Асад.
Daily Sabah: Эрдоган призывает Россию «вместе избавиться от сирийского зла»

Президентът Ердоган помоли Русия «да преразгледа своята позиция» по отношение на сирийския «режим» във връзка с химическата атака над мирното население и военния отговор на САЩ, пише турският вестник Daily Sabah.

Ердоган заяви, че заключенията на съдебната експертиза, показанията на радарите и други данни говорят за съпричастност на Асад към химическата атака.
«Надяваме се, че американският отговор няма да бъде единствен. Надяваме се също, че Русия няма да остане встрани и поне ще прекрати да защитава Асад».
Той отбеляза също, че с радост е приел неотдавнашното изявление на Русия, че «безусловната подкрепа е невъзможна».
«Но дайте по-бързо да се избавим от това зло», заяви турският президент.
«Асад тероризира Сирия, той уби вече почти милион, а някои и до днес си мислят, че порицанието ще е достатъчно», добави Ердоган.
Както съобщава  Daily Sabah, Ердоган е сигурен, че в Сирия има химическо оръжие. Той знае също, че самолетите са хвърлили химически бомби, защото «разполага с показанията на радарите», пише изданието.
Турският президент припомни също за изявленията на турското правителство, че са били открити отровни вещества с нервно-паралитично действие по време на лечението на жертвите на химическите атаки на турско-сирийската граница, което може да се потвърди от експерти от Световната здравна организация, съобщава турското издание.
Ердоган подчерта, че няма значение какъв вид нападение е било извършено, пише изданието. Според него, в Сирия са били убити около милион човека, а светът трябва да действа срещу всеки вид насилие по отношение на мирните граждани.
News Front
 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий