След провала на последните избори настроенията в лявата политическа организация са минорни, като все повече емблематични лица напускат партията.

 

АБВ се разпада, научи NBOX.BG от свои хора от партията на Георги Първанов.

 

След провала на последните избори настроенията в лявата политическа организация са минорни, като все повече емблематични лица напускат АБВ.

 

Двама от депутатите на формацията вече минаха в ГЕРБ, това са Светослав Белемезов и Иван Иванов, а трети Владимир Маринов, който все още се води член на АБВ, от известно време усилено се бута при Патриотите, разказва пред NBOX.BG човек от кухнята на левите.

 

Владимир Маринов, който е син на собственика на СПА комплекс хотел Беркут в Пловдив, в момента под напора на баща си, имал дори има амбиции да се пребори за министерски пост в новото правителство готвено от ГЕРБ и Патриотите.

 

Светослав Белмезов пък обикалял София с тениска на ГЕРБ, разказват очевидци на случката.

 

Всъщност, сигнал за настъпващата вътрешнопартийна криза от месеци подавала единствено Мариана Тодорорва, която заедно с председателя Константин Проданов се борили да спасят организацията от пълен колапс. Самата Мариана Тодорова пък минава за човек на Ивайло Калфин.

Според мнозина членове за оцеляването на АБВ няма много шансове. «За успеха на формацията сериозно работят само няколко души. Председателят, Мариана Тодорова и Румен Петков. Само техните усилия обаче далеч не стигат», разказа пред NBOX.BG член на АБВ.

Тагове: ; ; ; ;