Имамите в повечето големи джамии у нас са изпратени и директно финансирани от турското Министерство на вероизпооведанията, посочи Недим Генджев.
Бившият главен мюфтия прогнозира по Нова ТВ, че до няколко години ще има независима кюрдска държава, която ще вземе части от Турция, от Сирия и от Ирак.
Той напомни, че у нас има ходжи, назначени от Дианета (турското министерство за мюсюлманското вероизповедание).

Генджев разказа за последния си разговор с Ахмед Доган, в който почетният председател на ДПС е изразил своята загриженост за това, което може да се случи след 16 април. Той поздрави Доган относно декларацията на ДПС за предстоящия референдум в Турция.

Миналата седмица ДПС остро осъди в специална декларация предстоящия референдум в Турция. Референдумът, според българската партия, застрашава демокрацията, спазването на основни права и свободи, както и върховенството на закона.

Администрацията на Ердоган е дала пасторти на 3 милиона бежанци, това означава турско-кюрдска война, каза Генджев. Всеки ден кюрди убиват по двама-трима кюрдски войници.
До две-три години ще се образува независим Кюрдистан, каза още Генджев.

Кюрдите ще дойдат към Европа, към нашата граница. За първи път имаме президент, който е загрижен за националната ни сигурност, посочи още Недим Генджев.
По повод ограниченията за гласуване той каза, че човек трябва да гласува там, където си плаща данъците. Нинова и БСП загубили, защото не сложили нито един мюсюлманин в листите.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;