Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да нанесе ракетен удар по правителствената база в Сирия под натиска на дъщеря си и свой съветник Иванка Тръмп.
Както съобщава The Independent, позовавайки се на източници, в решаващия момент тя е демонстрирала «значително влияние върху Овалния кабинет».
Иванка Тръмп е била подтикната да окаже натиск върху Доналд Тръмп след снимките на труповете на хора, уж загинали в резултат на химическата атака в Идлиб. Тя видяла снимките по кабелната телевизия.

Скоро след атаката Иванка Тръмп също публикувала пост, в който изразила подкрепата към баща си във връзка с ракетния обстрел над сирийското летище..

The times we are living in call for difficult decisions — Proud of my father for refusing to accept these horrendous crimes against humanity https://twitter.com/potus/status/850231315584532481 

 През февруари 2017 г. се съобщи, че именно Иванка и нейният съпруг Джаред Кушнер са убедили държавния глава на САЩ да не извежда страната от Споразумението от Париж за климата.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;