Hürriyet Daily News: «Забележителен удар на САЩ, ще подкрепим военна операция на Тръмп в Сирия»

Дата на публикуване: 10 04 2017, 05:29


Ударът на САЩ по военната база намери положителен отклик в Турция, съобщи Hürriyet Daily News.
Вицепремиерът на страната призова световната общност да накаже режима на Асад и неговото «варварство», а президентът Ердоган предложи на Тръмп помощ за военната операция на САЩ в Сирия.
Hürriyet: Эрдоган поддержал Трампа и предложил ему помощь в Сирии
 Турция оцени положително удара на САЩ по авиобазата в Сирия, пише Hürriyet Daily News.
Според изявлението на зам.премиера на страната Нуман Куртулмуш, международната общност трябва за запази своята позиция по отношение «варварството» на сирийското правителство.
«Както ясно даде да се разбере нашият президент, ние искаме да чуваме не само думи, но да виждаме и действия», подчерта вицепремиерът на Турция.
Според него, в този смисъл ударът на САЩ по военната база е ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН и има голямо значение.
«Световната общност трябва да подкрепи тази позиция по отношение варварството на режима на Асад, за да не може той да вреди повече на своите хора. Затова ние приветстваме действията на САЩ, но считаме, че режимът на Асад трябва да бъде наказан на международната арена в пълна сила», заяви Куртулмуш.

Както отбелязва изданието, вечерта на 6 април президентът Реджеп Ердоган е подкрепил изявлението на държавния лидер на САЩ Тръмп по повод потенциалната военна операция в Сирия, подчертавайки, че Турция е готова да окаже необходимата подкрепа.

 

«Дано думите на Тръмп за намеса в сирийския конфликт не останат само думи. Готови сме да подкрепим операция на САЩ, ако се стигне до нея», заяви турският лидер

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;

Добавить комментарий