Днес, 10 април 2017 година пред Посолството на САЩ в София, българи и сирийци се събраха на мирна протестна акция срещу агресията на САЩ и за да изразят подкрепата си към народа на Сирия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Да живее България , Башар Асад , не на войната, смърт на тероризма !», развяти български, руски и сирийски знамена, пред американското посолство в София.

Предвид членството на страната ни в ЕС, имаме задължанието да » следваме» общата европейска политика, което обяснява изявлението на Миснистерството на Външните рабити след варварската атака на американците:

 

В отговор на химическата атака в Сирия от 4 април т.г., на 7 април САЩ осъществиха ограничен ракетен удар по военното летище Шайрат, Сирия. Във връзка с това, на същата дата, Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Могерини публикува декларация от името на ЕС, която потвърждава нашата последователна обща политика по конфликта в Сирия. В допълнение към изразената на 6 април от МВнР позиция, подчертаваме, че България приема въздушните удари на въоръжените сили на САЩ по летище на сирийските ВВС като част от усилията за решаване на проблема с химическите оръжия в Сирия, чието използване категорично трябва да бъде прекратено. Още веднъж подчертаваме необходимостта от възможно най-бързо разкриване и наказване на виновниците за варварския акт извършен на 4 април т.г. в град Хан Шейхун», се казва в позицията на МВнР.

«България подкрепя всички международни усилия, насочени към постигането на мир и намиране на политическо решение в Сирия. Необходима е безусловна и пълна подкрепа от страна на международната общност за между-сирийските преговори под егидата на ООН с цел провеждането на ефективни политически преговори съгласно резолюция 2254 на СС на ООН и на Женевското комюнике от 2012 година»

 

 

Важно е да се отбележи, че това заявление е зададено от Върховният представител на ЕС по въпросите на Външните работи и е задължителна позиция за всички страни членки- нещо като европейски пиар на американската агресия.

Е, но хората, не могат да бъдат излъгани и манипулирани с европейски клишета, и позицията на България, може да се види на кадрите от това видео

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;