Ако представителката на Русия Юлия Самойлова бъде допусната до участие в «Евровизия», участникът от Австрия ще изглежда на нейния фон «скучно» и няма да попадне на финала, пише  Der Standard.

Президент Украины Петр Порошенко. Архивное фото
 Независимо от това, че австрийският участник Натан Трент е с приятна външност, а песента му има запомнящ се мотив и по нея вече е заснет красив клип, като цяло изпълнението му изглежда слабо, уверен е авторът на статията. Той отбелязва, че Трент ще пее на полуфинала втори, а първите участници се запомнят най-слабо от всички.

Още един проблем авторът на материала вижда в това, че след австрийския изпълнител може да пее рускинята Юлия Самойлова с песента си  Flame is burning.

 

«Това предизвиква още по-голяма тревога», се казва в статията.

 

Певицата от Русия има забрана за влизане на територията на Украйна, но Европейският радио и телевизионен съюз настоява решението да се преразгледа и се опитва да оказва натиск върху Киев.

Подготовка к церемонии жеребьевки конкурса Евровидение 2017 в Киеве. Архивное фото

«На този етап Самойлова няма виза, ако все пак й позволят да участва в конкурса, то изпълнението на Трент рискува да се превърне в нещо супер скучно, защото всички ще очакват същата тази певица, която предизвика политически скандал», се казва в статията.

 
Австрийската делегация се оказа в неприятно положение, остава й само да се надява, че Самойлова няма да бъде допусната до участие в «Eвровизия», резюмира авторът.

По-рано СБУ забрани на Самойлова влизането на територията на страната за три години, защото е участвала в концерт в Крим.

 

Руският Първи канал изрази съжаление, че в Украйна «има липса на здрав разум, за да изглежда цивилизовано» при вземането на решението.

 

Европейският радио и телевизионен съюз предложи да се направи спътникова транслация на изпълнението на Самойлова, но телевизията отказа.

 

Вицепремиерът на Украйна Вячеслав Кириленко заяви, че Киев е готов да приеме друг представител на Русия, който няма проблеми с украинското законодателство.

News Front

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;