Водещият, който нарече Путин «убиец», се оказа сексуален насилник

Дата на публикуване: 08 04 2017, 08:34


Вестник  The New York Times публикува информация, че водещият от телевизионния канал Fox News, който нарече руския президент «убиец» и отказа да се извини за думите си, на работното си място е насилвал минимум пет жени.
Жертви на сексуалното насилие, според изданието, са получили обезщетение или от самия ОРайли, или от канала 21st Century Fox в размер на $13 млн.
NYTimes раскрыла тайны ведущего Fox О'Райли, назвавшего Путина «убийцей»

В продължение на почти 20 години телевизионният водещ Бил ОРайли е считан за едва ли не «главно съкровище» на кабелния телевизионен канал  Fox News, наливайки чрез своето «антиполиткоректно предаване» «Фактор ОРайли» милиарди долари на собственика на канал 21st Century Fox.

 

Но, както съобщава The New York Times, 67-годишният водещ често е бил обвиняван в сексуално насилие или в неподходящо поведение, за целта телевизионният канал се е застъпвал за него и е плащал на жертвите.

 

В резултат на разследването изданието открило поне пет жени, които са получили обезщетение от самия ОРайли или от компанията в замяна на мълчанието и съгласието им да не го съдят.

Сумите са достигнали 13 милиона долара.

 

Пострадалите жени, отбелязва изданието, или са работили за ОРайли, или са участвали в неговото шоу.

 

Те се оплакват от словесни оскърбления, непристойни коментари също.

21st Century Fox отказа да даде коментар по повода. Компанията отказа да отговори на въпроса, получавал ли е някога Бил ОРайли дисциплинарно наказание.

Нещо повече, адвокатът на телевизионния водещ заяви, че сериозно ще разгледа възможността да подаде иск в защита репутацията на своя клиент.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;

Добавить комментарий