В Арктике в этом году будут развернуты еще две российские С-400

 

Русия разполага в Арктика през 2017 г. две нови зенитно ракетни системи С-400 «Триумф».

 

Това сподели командирът на 1-а дивизия от противовъздушната отбрана Сергей Москвичев, предаде Интерфакс.

 

«От 2015 г. на Колския полуостров е разположен комплекс С-400. Тази година същият зенитно-ракетен комплекс ще застъпи бойно дежурство в Архангелска област, още един ще постъпи в Колския полуостров», каза Москвичев.

 

Той подчерта, че неговото съединение следи въздушната обстановка от границата с Финландия до селището Тикси в Якутия.

 

Москвичев съобщи, че понастоящем продължава превъоръжаването на части на ПВО.

 

«Превъоръжаването върви с пълна сила и в зенитните ракетни войски, а и в радиотехническите части. Последните ще получат нави радиолокационни станции, които работят в широкия спектър на диапазона и се отличават с висока точност», добави генерал-майорът.

 

ЗРС  с далечен радиус на действие С-400 «Триумф» е разработка и производство на концерна за Въздушно-космическа отбрана «Алмаз-Антей» и е предназначен за високоефективно поразяване на самолетите от стратегическата и тактическата авиация, балистични ракети, хиперзвукови цели и други средства за въздушно нападение в условията на радиоелектронно и други видове бойни действия.

 

 

Системата е в състояние на далечина до 400 км да поразява аеродинамични цели, а също на далечина до 60 км — балистични цели, летящи със скорост до 4.8 км/с на височина от няколко метра до няколко десетки километра.

 

Системата ПВО С-400 «Триумф» е задействана, в частност, за отбрана на руските военни бази в Хеймим в Сирия.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;