В статията се казва, че «попадналите на обществен достъп електронни писма, както се предполага, потвърждават, че Белият дом е дал одобрението си за провеждане на химическа атака в Сирия, за която по-късно може да се обвини режимът на Асад, а по този начин могат да се засилят международните военни действия в обезсилената държава».

 

В публикувания доклад се съдържа кореспонденция между двама високопоставени лица от  Britam Defence (която се базира във Великобритания). В кореспонденцията се казва:
«Одобреното от Вашингтон» предполага, че «употребата на химическо оръжие от силите на въстаниците в Сирия ще бъде финансирано от Катар».

 

Авторът на публикацията съобщава, че кореспонденцията е била публикувана от хакер от Малайзия, който е успял да се добере чрез незащитения сървър на компанията до личните данни на нейните ръководители.

 

През нощта на 7 април САЩ изстреляха над 50 ракети «Томахоук» от корабите си в Средиземно море по сирийската авиобаза Ал Шайрат.

 

Заповедта за удара е дадена лично от президента Доналд Тръмп, без действието да бъде одобрено от Конгреса.

 

Американците твърдят, че именно от тази база е била осъществена химическата атака в Идлиб, за която те обвиняват сирийските власти.

 

Командването на сирийската армия решително отхвърли обвиненията по свой адрес и обвини за действията метежниците джихадисти и техните покровители.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;