Al Jazeera/Сирийската армия: Ударът на САЩ няма да спре нашата борба срещу терора

Дата на публикуване: 08 04 2017, 07:04


Върховното командване на сирийската армия заяви, че ракетният удар на САЩ по военното летище Шайрат противоречи на всички норми на международното законодателство и е бил осъществен с цел да се попречи на борбата на Сирия срещу тероризма.
По официални данни, в резултат на американския удар по базата на ВВС на Сирия са загинали шестима сирийски военни, предаде  Al Jazeera.
Официално изявление по сирийската телевизия.
Представител на Генералния щаб на ВС на Сирия: …понасят големи загуби на бойното поле. Генералният щаб на ВС на Сирия потвърждава, че това нападение противоречи на всички международни закони и норми, и бе осъществено с цел да се отслаби бойният потенциал на сирийската армия в нейната борба срещу тероризма.

Ние потвърждаваме още, че отговор на това ще бъде още по-усърдното изпълнение на националния ни дълг в защита на сирийския народ и изкореняването на тероризма във всички негови проявления, а също възстановяване безопасността на цялата територия на Сирийската Арабска Република.

 

Дамаск, 7 април 2017 г., Върховно командване на армията и Въоръжените сили.

 

 И така, това беше официално изявление на Върховното командване на сирийската армия, което потвърди, че в резултат на удара са загинали шестима сирийски военни, в това число един офицер.
В ефир на 7 април 2017 г.
News Front

Тагове: ; ; ; ; ;

Добавить комментарий